söndag 21 april 2013

Bröllop

Igår fick vi vara med och fira lillasysters bröllop. Det var en fin dag och vi är tacksamma över att vi äntligen fick dela denna dag med dem. 
Att få bra foton från ett bröllop har visat sig vara så gott som omöjligt för min del. Det är alltid trångt om utrymme när många andra fotar samtidigt, så man får fota i farten mellan armbågar och kameror. Med tillstånd av brudparet delar jag ändå med mig av några bilder från deras stora dag. (Jag fick äran att fixa brudbuketten, myrtenkronan och övriga blommor.)


 Systerdöttrarna Nadja och Melanie fick vara brudnäbbar.



Min kära familj samlad för fotografering, aningen frusna och spända.

tisdag 16 april 2013

Röda skåp och hyllor

Det blev ett längre uppehåll igen och ni har fått beundra finporslinet ett bra tag nu. Idag är det skåp på tapeten. Jag har förundrat mig över hur det kommer sig att så många skåp vi har råkar vara just samma rödbruna färg. Problemet är att jag aldrig riktigt fastnat för färgen, eller färgen i sig är det väl inget fel på, men jag får den inte riktigt att passa in här hos oss. Det är ju bara att måla då, tycker ni, eller hur? Jo, sant, men sen jag gick på möbelrestaureringskurs kan jag helt enkelt inte tänka mig att måla om möbler med orignalfärgen kvar. Det gör ont redan vid tanken att börja skrapa bort färgen så istället vill jag försöka få möblerna att passa in sådana som de är.
 Detta lilla torpbord/skåp är nog en av de äldre möblerna här i huset. Litet, gulligt och vackert ådermålat.
Det stora, rödbruna skåpet i köket sökte sällskap i samma färg, lösningen blev en tallrikshylla med samma färg på sidorna. Nu borde jag istället hitta något som ger den gröna färgen sällskap i köket.
 Nu just funderar jag på om jag skulle hitta något lämpligt, diskret schablonmönster att trycka på tapeten för att få in den rödbruna färgen där också. I nuläget blir kontrasten mellan tapeten och möblerna för stor i mina ögon.

Sist kommer ett skåp vi fick i inflyttningspresent, samma brunröda färg här också. Alla skåp har en jättefin patina och är inte alls fula i sig själv, men som sagt, utmaningen för mig blir att försöka få dem att smälta in där de står.